Eva Rezešovát egyetlen lépés választja el a szabadulástól

Eva Varholíková Rezešová jelenleg kilencéves börtönbüntetését tölti Budapesten, amelynek kétharmada hamarosan letelik, így kérvényezhette a feltételes szabadlábra helyezését.

Eva Rezešovát egyetlen lépés választja el a szabadulástól
Forrás: Cas.sk

Rezešová azt követően került rács mögé, hogy 2012 augusztusában közúti balesetet okozott az M3-as autópályán, amely során hárman a helyszínen életüket vesztették, míg a negyedik személy a kórházban halt bele sérüléseibe. A bíróság jogerősen kilencéves szabadságvesztésre ítélte Rezešovát.

A Nový Čas egy forrása szerint Rezešová élt jogával, és három hónappal a kilencéves börtönbüntetés kétharmadának letelte előtt kérvényezte a feltételes szabadlábra helyezését.

Az már csak a bírón múlik, hogy helyben hagyja-e az elítélt kérelmét. A Blikk információi szerint Rezešovának nem voltak súlyos kihágásai a börtönben, tiszteletben tartotta az őröket, javított magyar nyelvismeretén, de a többi rabnak sincs rá egy rossz szava sem.

Rezešová tavaly karácsonykor 48 órára elhagyhatta a börtönt, hogy az ünnepeket a családjával tölthesse, az időkorlát lejárta után azonban vissza kellett mennie.

Cas.sk/para