Éveken keresztül kisfia és beteg édesanyja mellett főzte a pervitint – ilyen büntetést kapott Harabin egykori képviselője

2022. szeptember 8. - 08:58 | Belföld

Hosszú évekre rács mögé kerül Gabriela Kučerová, aki éveken keresztül kábítószert főzött otthonában, közben pedig Štefan Harabin Vlasť nevű pártját képviselte. A Legfelsőbb Bíróságot az sem hatotta meg, hogy magára marad beteg édesanyja és kiskorú fia – írja a noviny.sk.

Éveken keresztül kisfia és beteg édesanyja mellett főzte a pervitint – ilyen büntetést kapott Harabin egykori képviselője
Illusztráció (Fotó: TASR)

Kučerovát és társait 2020-ban vette őrizetbe a NAKA a VENAL 4 nevű rendőrségi akció során. A nő úgynevezett főzőként tevékenykedett a bűnszervezetben. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a nap nyolc órájában pervitint főzött otthonában, ahol beteg édesanyjával és kiskorú fiával élt. Az elkészített cuccot aztán a feketepiacra továbbították a dílereknek.

Az ügyész szerint megközelítőleg 30 kilogrammnyi kábítószert készített el ilyen módon, ami legalább 660 ezer eurót ér.

Kučerovát eredetileg 25 éves szabadságvesztés fenyegette, az viszont a segítségére volt, hogy a Specializált Büntetőbíróságon beismerte tettét, együttműködött, valamint megbánta tettét. Szintén számításba vették azt, hogy van egy kiskorú fia, édesanyja pedig beteg. A Specializált Büntetőbíróság májusban 12 éves szabadságvesztésre ítélte, az ügyész viszont fellebbezést nyújtott be, mivel vagyonelkobozást is indítványozott.

Az utolsó szót így szerdán a Legfelsőbb Bíróság mondta ki, amely helyben hagyta az ügyész fellebbezését. A szenátus elnöke szerint a kiszabott büntetés megfelelő mértékű, ezért nem csökkentették. Szintén felrótták a vádlottnak, hogy kiskorú fia mellett főzte a pervitint, valamint elegendő ideje volt rá, hogy felhagyjon a drogbiznisszel, mégsem tette meg. Kučerovát a Legfelsőbb Bíróságról egyből az Igazságügyi Palotába szállították, büntetését közepes szintű őrzés mellett tölti majd.


(noviny.sk)