Évekig Érsekújvárba és Dunaszerdahelyre jártak az emberek MR-vizsgálatra, de most már Komáromban is lesz rá lehetőség (FOTÓK)

2023. január 12. - 13:43 | Régió

A komáromi Agel Kórház csütörtökön megnyitotta új, mágneses rezonancia részlegét, ami a sürgősségi osztály új épületében található. A teljes befektetés 1,5 millió euróba került, és a kórház saját forrásaiból állta – nyilatkozta Miroslav Jaška, a kórház igazgatója.

Évekig Érsekújvárba és Dunaszerdahelyre jártak az emberek MR-vizsgálatra, de most már Komáromban is lesz rá lehetőség (FOTÓK)
További képekért kattints!

Az első MR-vizsgálatokat jövő héten végzik el az új részlegen. „Itt nemcsak a kórházi, a neurológiai, a sebészeti és a gasztroszkópiai klinikák betegeit, hanem a környező, külső klinikák pácienseit is kivizsgálják” – mondta Jaška. Jelenleg az Általános Egészségbiztosítóval vannak szerződésben, de a tervek szerint január végéig a többi egészségbiztosítóval is megszületik a megállapodás.

A Siemens 1,5 T típusú készülékét tavaly év végén szállították a kórházba. Elhelyezését a helyiségek konstrukciós átalakítása előzte meg, ezeket teljes körűen rekonstruálni és az új diagnosztikai berendezésekhez kellett igazítani.

A mágneses rezonancia részleg évekig hiánynak számított a régióban, az emberek így kénytelenek voltak vagy Érsekújvárba, vagy Dunaszerdahelyre utazni a kivizsgálás elvégzéséhez.


-para-