Évekig segítette, majd csúnyán kifosztotta a 90 éves nénit egy fickó

2020. szeptember 14. - 14:44 | Régió

Több éven keresztül látogatta az idős nénit, és segítette neki ebben-abban, közben viszont egyre inkább rátette a kezét a vagyonára. Végül kifosztotta - tájékoztatott a Nagyszombati Kerületi Rendőrkapitányság.

Évekig segítette, majd csúnyán kifosztotta a 90 éves nénit egy fickó
Illusztráció

Az 57 éves Michal néhány éve ismerte meg egy házalása során a 90 éves Martát Nagyszombatban. Az egyedül élő néninél ezután évente néhányszor jelentkezett, időnként segített neki bevásárolni, a hölgy pedig aditt neki kölcsön pénzt.

Az elmúlt évben ugyanakkor egyre gyakrabban kezdte őt látogatni, augusztusban pedig ráadásul magával vitt egy jegyzőt is. A jelenlétében írta alá a hölgy a meghatalmazást, mely alapján a férfi hozzáférhetett az idős hölgy összes megtakarításához. A jegyző hitelesítette az aláírást, ezt követően pedig a férfi fokozatosan egyre több pénzt vett ki az idős nő számlájáról.

A férfi a fogadóirodákban felhalmozódott adósságait térítette. Időközben több mint 50 ezer eurót utalt át a saját számlájára, és ha sikerült volna eladnia a hölgy értékpapírjait is, további 60 ezer euró üthette volna a markát.

Miután végül feljelentette a hölgy, a férfi beismerte tettét és a pénz egy részét visszaadta. Mivel a férfi védett személyen, nyugdíjason követte el a csalást, 3-tól 10 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

(parameter)