Évet értékelt a nagyabonyi futballklub, céljuk a dobogós helyezés

2020. február 1. - 14:10 | Sport

Évértékelő közgyűlést tartott pénteken este a NAFC, a nagyabonyi futballklub.

Évet értékelt a nagyabonyi futballklub, céljuk a dobogós helyezés
Lelkes Vince felvételei - a fotóra kattintva képgaléria nyílik

A teltházas kultúrházban Varga Tibor elnök foglalta össze a 2019. naptári év helyi sporteseményeit: a közel 9 évtizede fennálló egyesület történetének legfényesebb időszakában, azaz a legutóbbi öt esztendőben a felnőtt futballcsapat a nyugat-szlovákiai kerületi bajnokság V. ligájában szerepel sikeresen (a NAFC kétszer a második, kétszer a negyedik, egyszer pedig a hatodik helyen zárta a versenyt). 

A 2019/2020-as focimaraton őszi eredményei alapján a 2. helyen telel a Bognár Péter játékosedző vezette alakulat, melynek mérlege 8 győzelem, 4 döntetlen és 2 vereség, 28:14-es gólarány, 28 ponttal (a mezőny élén Sopornya áll 29 ponttal). 

A serdülők korosztályában a klub mindkét közössége a 4. ligában szerepel, id. Domonkos Tibor (U15) és Gáspár Imre (U13) edzők irányításával; hiányosságnak számít, hogy az ifiket nem tudták „összehozni” és indítani a területi bajnokságban, s azok „szétszóródtak a környékbeli falvakban”; a NAFC kollektívája az év folyamán bekapcsolódott a községi „történésekbe” is – társszervezője volt a Bihari Napoknak, a gyermeknapnak, tizedik alkalommal rendezte meg a Szilveszter-napi bált.

A tervekről beszélve a vezető tisztségviselő elmondta: a kezdődő új idényben nem számolnak nagyobb változásokkal a csapatban, egyedül Miklós Imre jelentette be a klubnál, hogy befejezi aktív labdarúgói pályafutását. Céljuk, hogy a csapat a dobogón zárja az aktuális focimaratont.

A beruházások területén szeretnének megpályázni egy multifunkciós játéktér megépítését és korszerűsíteni az öntözőberendezést. Végül az elnök megköszönte a vezetők, a műszaki személyzet, az edzők, a játékosok munkáját, továbbá a Szlovák, a Nyugat-Szlovákiai Kerületi, ill. a Dunaszerdahelyi Területi Labdarúgó-szövetségek, nemkülönben a szponzorok – kiemelten a községi önkormányzat – és a szurkolók támogatását.

A tanácskozást megtisztelte jelenlétével Gányovics Júlia, Nagyabony község polgármestere és a képviselő-testület néhány tagja, ill. Kovács Imre, a Dunaszerdahelyi Területi Labdarúgó-szövetség küldöttje.

(lel)