Evo Morales bolíviai exdiktátor orvosi vizsgálatra Kubába utazott

2019. december 7. - 08:45 | Külföld

Orvosi vizsgálatra Kubába utazott Evo Morales volt bolíviai elnök, aki választási csalás gyanúja miatt lemondani kényszerült és Mexikóba menekült - közölte pénteken egy, a politikushoz közelálló személy.

Evo Morales bolíviai exdiktátor orvosi vizsgálatra Kubába utazott
Evo Morales - archív felvétel

Gabriela Montano korábbi bolíviai egészségügyi miniszter elmondta, hogy Morales ugyanazt a kubai orvoscsapatot keresi fel, amelyik kezelte hazájában. Szavaiból nem tűnt ki, hogy egy rutinvizsgálatról van szó vagy egy adott betegség műtéti kezeléséről.

A mexikói külügyminisztérium megerősítette, hogy Morales pénteken "ideiglenes látogatásra" Kubába távozott. Látogatása várhatóan rövid idejű lesz - derült ki a tájékoztatásból.

Bolíviában az október 20-án tartott elnökválasztás első fordulója után Morales bejelentette, hogy megszerezte az újraválasztásához szükséges abszolút többséget, nincs is szükség második fordulóra. A dél-amerikai országban ekkor halálos áldozatokat is követelő tömegtüntetések kezdődtek. A csalás gyanúja miatt az elnök kénytelen volt lemondani, és elmenekült az országból.

Mexikóba november 11-én érkezett és azóta nem hagyta el az észak-amerikai országot.

(MTI)

Címkék: Evo Morales, Bolívia