Evrát felfüggesztette az Olympique Marseille

2017. november 4. - 10:12 | Sport

Az Olympique Marseille  felfüggesztette labdarúgóját, Patrice Evrát, aki csütörtökön este, a Guimaraes elleni Európa Liga-találkozó előtt megrúgta saját csapata egyik szurkolóját.

Evrát felfüggesztette az Olympique Marseille
Fotó: Mirror

A francia klub pénteken este azt közölte, hogy a válogatott játékost beidézték egy kihallgatásra, ezt követően döntenek majd a további szankciókról.

Az 1-0-s portugál győzelemmel végződött EL-összecsapás előtt a francia együttest elkísérő drukkerek a futballistákat szidalmazták a pálya mellett, mire - a közösségi médiás felületekre felkerült fotók és videók tanúsága szerint - a 36 éves Evra az egyik szurkolót fejen rúgta.

Az erőszakos cselekmény miatt a játékvezető kizárta a mérkőzésről a korábbi Juventus- és Manchester United-védőt, így ő lett az Európa Liga történetének első olyan játékosa, akit már az előtt kiállítottak, hogy pályára lépett volna.

Az európai szövetség bejelentette, hogy Evrának a következő mérkőzést biztosan ki kell hagynia. Az esetleges további büntetésről a szervezet ellenőrző, etikai és fegyelmi bizottsága dönt majd jövő pénteki ülésén.

MTI/para