Exhumálták és áthelyezték Milan Lučanský földi maradványait

2021. május 26. - 09:16 | Belföld

Egyelőre ismeretlen okból exhumálták és Štrba községből (Poprádi járás) Turócszentmártonba helyezték át Milan Lučanský egykori országos rendőrfőkapitány földi maradványait.

Exhumálták és áthelyezték Milan Lučanský földi maradványait
Fotó: Cséfalvay Á. András

A turócszentmártoni nemzeti temető két részre van felosztva, az elsőben a nemzeti közszereplőket helyezik örök nyugalomra, akiknek sírhelyéről az állam gondoskodik. A másodikban a hétköznapi emberek nyugszanak. Lučanský családja így a földi maradványok áthelyezésével lényegesen közelebb lesz a sírhelyhez – írja a TV Noviny.

A törvényszéki orvosok szerint nem túl gyakori az elhunyt egyik helyről másikra történő áthelyezése – főként figyelembe véve a test állapotát az elhunyt temetése óta eltelt időhöz viszonyítva. A pszichológusok szerint a hozzátartozók ezzel akartak végleg pontot tenni az elmúlt időszakra.

A korrupciós vádakkal gyanúsított és vizsgálati fogságba helyezett Milan Lučanský tavaly december elején került kórházba, miután állítólag problémái akadtak a szemével. A történtekkel kapcsolatban megoszló információk jelentek meg: az első hírek arról szóltak, hogy Lučanský súlyos összetűzésbe került a börtönben, és meg kellett műteni, később arról írtak, hogy edzés közben sérült meg a szeme. A refresher.sk nevű szlovák hírportál arról számolt be, hogy az exfőrendőr fel akarta magát akasztani.

Lučanský december végén öngyilkosságot kísérelt meg és december 30-án belehalt a sérüléseibe. Január 8-án helyezték örök nyugalomra.


(tvnoviny.sk)