EXKLUZÍV: Titokban találkozott Kövér és Danko Esztergomban!

2017. április 12. - 18:58 | Belföld

Vajon milyen téma kapcsán borultak össze a nemzetieskedők?

EXKLUZÍV: Titokban találkozott Kövér és Danko Esztergomban!
Fotók: Paraméter

Szerda este közösen falatozott a magyar és a szlovák parlament elnöke Esztergomban, a Bazilika alatt található Prímás Pincében.

A magyar országgyűlés vezetője, Kövér László vacsorára invitálta Andrej Danko szlovák házelnököt.

Hogy milyen témák szerepeltek terítéken, pontosan nem tudni, de az biztos, hogy nem szokványos találkozóról volt szó. Kövér nem arról ismert, hogy az MKP politikusain kívül más földinkkel bratyizgatna, különösen nem a Szlovák Nemzeti Párt elöljáróival.

Andrej Danko limuzinja az esztergomi bazilika árnyékában

Annyi már a találkozó közben kiszivárgott, hogy Dankot lenyűgözte a magyar-szlovák-angol nyelvű étel-és itallap. Lehet, hogy pont ennek köszönhetően kerülhetett a szlovák politikus olyan hangulatba, hogy a magyar származású nagymamájáról kezdett kiselőadást tartani Kövérnek, akinek szemmel láthatóan tetszett az anekdota.

A kiszivárgott hangulatjelentések szerint a találkozó rendkívül kedélyes hangulatban zajlott. Kíváncsian várjuk, lesz-e valamilyen hozadéka az esztergomi terülj, terülj asztalkámnak és ha igen, miként csapódik az le a szlovák-magyar együttműködés vonatkozásában.

A falatozás este hattól fél kilencig tartott, utána sikerült mikrofonvégre kapnunk Kövér Lászlót, aki válaszolt néhány kérdésünkre:

"Ez már régóta a levegőben lógott..."

(sárp)