Extrémizmussal gyanúsítottak meg 15 "felvidéki harcost", börtön várhat rájuk

A NAKA terrorellenes egysége által végrehajtott rajtaütés során őrizetbe vett személyeket emberi jogok elnyomását célzó csoportok, szimbólumok propagálásával gyanúsították meg.

Extrémizmussal gyanúsítottak meg 15 "felvidéki harcost", börtön várhat rájuk
Rendőrségi felvétel

Mint ismert, nagyszabású rendőrségi akciót tartottak a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) rendőrei a napokban Dunaszerdahelyen és környékén. Az akcióba összesen 150 rendőr – köztük a NAKA terrorellenes egysége – kapcsolódott be, akik a Dunaszerdahelyi járásban 31 helyen tartottak házkutatást: 17 lakóhelyet és 14 más jellegű helyiséget kutattak át.

A rendőrség fotókat és videót is közzétett a razzia során lefoglalt bizonyítékokról, amelyeken egyebek mellett a Felvidéki Harcosok szurkolói csoport címere is látható.

A Markíza szerda esti híradójának információi szerint a csoportot már mintegy két éve figyelemmel kísérték. 15 személyt gyanúsítottak meg extrémizmussal, amiért 4-től 8 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik őket, amennyiben bűnösségük beigazolódik.

Időközben a rendőrség közzétett még néhány fotót olyan tárgyakról, amiket a házkutatások során foglaltak le. Ezek között vannak Hitler képmásával ellátott borosüvegek is.

A Markíza úgy tudja, az őrizetbe vett személyek között vannak olyanok, akiket egyéb extrémista bűntényekkel is gyanúsítanak, elsősorban a Facebookon közzétett státuszaik alapján, de akadtak, akiken náci szimbólumokat ábrázoló tetoválások láthatók.

(Tvnoviny.sk)