Ez az alak ölt az utrechti villamoson, még keresi őt a rendőrség

Egy fegyveres hétfőn tüzet nyitott egy villamoson a hollandiai Utrechtben, a támadásban médiaértesülések szerint legalább három ember életét vesztette és többen megsebesültek. 

Ez az alak ölt az utrechti villamoson, még keresi őt a rendőrség
politie.nl

A lövöldöző elmenekült. A hatóságok nem zárták ki, hogy terrortámadás történt, a tartományban a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget. A holland rendőrség egy 37 éves török férfit gyanúsít a támadás elkövetésével. A repterek és a kormányzati épületek biztonságát megerősítették, és azt javasolták a helyi oktatási intézményeknek, hogy zárjanak be. A 350 ezres lélekszámú város lakóit felszólították, hogy ne hagyják el otthonaikat.

Egyelőre csak egy fegyveresről tudni, de nem zárható ki, hogy társai is vannak - mondta el Pieter-Jaap Aalbersberg, a holland terrorelhárítási hivatal vezetője. Aalbersberg szerint rengeteg a bizonytalanság az eset körül, és a helyi hatóságok a tények megállapításán dolgoznak.

A németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartomány rendőrsége közölte, hogy megerősítették az ellenőrzést a német-holland határon, erősítést vezényeltek a főbb autópályákhoz, valamint a kisebb határátkelőkhöz és vasútvonalakhoz. Mark Rutte holland miniszterelnök aggasztónak nevezte az esetet, és rendkívüli kormányülést hívott össze.

Hollandiában eddig ritkán fordultak elő hasonló támadások. Tavaly augusztusban egy németországi illetőségű, 19 éves afgán férfi két amerikai turistát késelt meg az amszterdami központi pályaudvaron. Szeptemberben a hatóságok hét embert vettek őrizetbe, akik állítólag nagyobb merényletre készültek az országban.

MTI