„Ez egy rendkívül nagy dolog” – Matovič szerint itt a megoldás, amivel átvészelik az energiaválságot a háztartások és a cégek

2022. október 4. - 14:54 | Belföld

Az Európai Bizottság engedélyezheti Szlovákiának, hogy a fel nem használt uniós forrásokat az energiaválság megoldására fordítsa. Erről Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter tájékoztatott a közösségi oldalán.

„Ez egy rendkívül nagy dolog” – Matovič szerint itt a megoldás, amivel átvészelik az energiaválságot a háztartások és a cégek
Fotó: TASR - illusztráció

„Ma az Európai Unió valamennyi pénzügyminiszterének luxemburgi találkozóján, az Ecofinen Valdis Dombrovskis ügyvezető alelnök szájából nyilvános ígéretet kaptam a kérésünkre, hogy az Európai Bizottság lépéseket tesz, amelyek lehetővé teszik, hogy Szlovákia felhasználja a 2014 és 2020 közötti időszakban fel nem használt uniós forrásokat” – hangsúlyozta.

Matovič szerint ez óriási siker Szlovákia számára. „Mi egyedüliként kértük ezt, és többé-kevésbé mi vagyunk az egyedüliek, akiken ez a változás segít. Nagyon köszönöm Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnöknek a személyes beavatkozását is" - húzta alá a pénzügyminiszter.

"Rendkívül nagy dologról van szó, amely lehetővé teszi, hogy az állam segítő kezével át tudjuk vezetni a szlovákiai háztartásokat és cégeket az energiaválságon. Az embereknek nyújtott teljes segély így több milliárd eurót tesz ki" - tette hozzá Matovič.


(TASR)