"Ez a maffia módszere" – felgyújtottak egy szalmabálát, amelyen Simonék választási ponyvája volt

2020. január 29. - 12:48 | Belföld

Felgyújtottak egy szalmabálát, amelyre a Magyar Közösségi Összefogás, konkrétan a Magyar Fórum elnökének, Simon Zsoltnak és alelnökének, Janits Erzsébetnek a választási reklámponyvája volt erősítve.

"Ez a maffia módszere" – felgyújtottak egy szalmabálát, amelyen Simonék választási ponyvája volt
Fotók: Facebook

Az eset január 28-án, kedden az esti órákban történt a Rimaszécsről Rimaszombatba vezető úton – tudtuk meg a Magyar Fórum elnökétől.

"Több helyen van elhelyezve provizórikus reklámfelületünk szalmabálákra erősítve, főként olyan helyeken, ahol nincs lehetőség óriásplakát kihelyezésére. Egy ilyen szalmabálán volt elhelyezve Janits Erzsébet alelnök asszonnyal közös reklámponyvánk" – mondta érdeklődésünkre Simon Zsolt, majd hozzátette, eddig csak olyannal találkoztak, hogy valaki leszerelte a ponyvát.

"Most pedig már odáig fajult a dolog, hogy felgyújtották az egészet. Ezt nem tudom másként nevezni, mint a maffia módszere. Mi pedig éppen ezt a maffiakormányt szeretnénk leváltani. Ilyen módon a maffia szokott üzenni. A maffia üzenete az, hogy ha nem értesz a szép szóból, hogy itt ne kampányolj, akkor utána jön az, hogy elégetjük a billboardot. Nagyon sajnálom, hogy a környékünkön is vannak olyanok, akik maffiamódszerekhez folyamodnak"

- hangsúlyozta a Magyar Közösségi Összefogás jelöltje.

"Egy üzenetünk van a számukra: a Magyar Fórum jelöltjei a Magyar Közösségi Összefogás listáján nem fognak megijedni, és ezt a reklámfelületet ugyanide újra ki fogjuk helyezni" – húzta alá Simon, majd hozzátette, meglepték a történtek, hosszú politikai karriere alatt ugyanis ilyennel még nem találkozott.


(fl)