„Ez már mindennek a teteje” – megérkeztek a Sulík által rendelt antigéntesztek, Matovič pedig teljesen kiborult

2021. január 7. - 14:08 | Belföld

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő Facebook-bejegyzésében bírálta ismét Richard Sulík (SaS) gazdaságügyi minisztert, akinek közel 50 nap elteltével sikerült beszereznie az antigénteszteket, amelyeket eredetileg még a decemberi országos tesztelésre szántak volna.

„Ez már mindennek a teteje” – megérkeztek a Sulík által rendelt antigéntesztek, Matovič pedig teljesen kiborult
Fotó: TASR - archív

„Ez már mindennek a teteje. A Központi Válságstáb még november közepén döntött arról, hogy decemberben, még karácsony előtt megszervezzük az országos tesztelés három körét, hogy megelőzzük a felesleges elhalálozásokat és a rendkívüli károkat a gazdaságban a lockdown alatt...hogy megelőzzük a beteg emberek számának ugrásszerű növekedését” – kezdi a kormányfő a bejegyzést, majd kitér arra, hogy a kormány a gazdaságügyi minisztériumot bízta meg az országos teszteléshez szükséges antigéntesztek megvásárlásával.

Matovič szerint ezután azonban csak kibeszélések sorozata következett, majd végül a gazdaságügyi miniszter mégis közvetlenül egyetlen vállalattól vásárolta meg a teszteket, amiről korábban azt állította, hogy nem lehetséges.

A miniszterelnök közölte, 7 kalendáriumi hét után ma érkezik meg az eredetileg megrendelt tesztek első 32 százaléka. „Szörnyű szégyen és mulasztás” – szúrta oda. A Hospodárske noviny azt írja, a 2,6 millió darab antigénteszt közben megérkezett az országba.

Matovič szerint ennek az eredménye az lett, hogy a kórházak katasztrofális helyzetbe kerültek, több ezren meghaltak. „...de a miniszter úr már zsinórban a negyedik kormányülésen nem jelenik meg december 16. óta” – fogalmazott.

„És amíg Dubaj doktor úr, a nyitrai kórház igazgatója vezeti a kétségbeesett egészségügyi dolgozók csoportját, akik az utolsó erejükből mentik a feleslegesen megfertőződött emberek életét...a miniszter úr „megérdemelten” pihen... Dubajon (?)” – zárta Matovič a bejegyzést.


(HN/para)