"Ez nagyon fáj. Arról álmodoztunk, hogy győzelemmel kezdjük a vb-t" - Argentínának fáj a vereség

2022. november 22. - 14:42 | Sport

 Argentínának fáj, hogy 2-1-es vereséggel kezdte a katari labdarúgó-világbajnokságot - nyilatkozott Lautaro Martínez a Szaúd-Arábia elleni keddi mérkőzést követően.

"Ez nagyon fáj. Arról álmodoztunk, hogy győzelemmel kezdjük a vb-t" - Argentínának fáj a vereség
Fotó: TASR/AP

"Ez nagyon fáj. Arról álmodoztunk, hogy győzelemmel kezdjük a vb-t" - mondta az Internazionale csatára. "Ami történt, az a múlt, és most már készülnünk kell a következő mérkőzésre, és előre kell néznünk."

Kiemelte, szerinte a találkozót a saját hibáik miatt veszítették el, leginkább a második félidőben.

"Vannak olyan részletek, amelyek megváltoztatják a meccs kimenetelét. Ki kell javítanunk a hibáinkat" - tette hozzá.

A szaúdiak középpályása, Abdulelah al-Malki hangsúlyozta, hogy szövetségi kapitányuk, Hervé Renard még korábban sosem tüzelte fel ennyire őket, mint most.

"Renard megríkatott minket a meccs előtt, úgy motivált, és felpörgetett minket a második félidőre" - fogalmazott, és tiszteletteljesen "őrültnek" nevezte a francia szakvezetőt.

A végső győzelemre is esélyesnek tartott argentinok az első félidőt követően úgy vezettek 1-0-ra, hogy több érvénytelenített találatuk volt. Szünet után viszont öt perc alatt fordult a kocka.

A Copa America-győztes dél-amerikaiak 1990-ben kezdték vereséggel a vb-t, azóta viszont - hat győzelemmel és egy döntetlennel - veretlenek voltak a nyitómeccseiken.

Az argentin válogatott 2019. július eleje óta 36 mérkőzést vívott meg veretlenül - 25 győzelemmel és 11 döntetlennel -, és egy mérkőzésre volt attól, hogy beállítsa az olaszok 37-es rekordját, melyet 2018 és 2021 között állítottak fel.

A két együttes előző négy összecsapásán a szaúdiak nem tudták legyőzni riválisukat.


(MTI)