Ez nem a Fidesz napja: alighogy "coming outolt" az "ereszcsatornás" Szájer, most kiraknák a néppártból Deutschot

2020. december 1. - 22:24 | Külföld

A fideszes Deutsch Tamás kizárását kezdeményező aláírásgyűjtés kezdődött az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójában – írja a Népszava. A lap egy levelezésre hivatkozik, amit Manfred Weber frakcióvezetőnek címeztek.

Ez nem a Fidesz napja: alighogy "coming outolt" az "ereszcsatornás" Szájer, most kiraknák a néppártból Deutschot
Deutsch így mondott köszönetet a lemondását bejelentő Szájernek (Facebook)

A levélben az indítványozók leszögezik: döbbenettel és növekvő türelmetlenséggel figyelik a Fidesz EP-képviselőinek radikalizálódását és verbális támadásait. Felidézik, hogy Deutsch Tamás delegációvezető nemrégiben a Gestapo és az ÁVÓ érveléséhez hasonlította Manfred Weber, az Európai Parlament legnagyobb frakciója vezetőjének egyik megjegyzését.

Kedden derült ki az is, hogy a brüsszeli rendőrség múlt pénteken lecsapott egy a járványügyi óvintézkedéseket megsértő orgiára, amely bulikán tiszteletét tette Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő is, Deutsch kollégája.

Határozatlan ideig felfüggesztve marad a Fidesz tagsága az Európai Néppártban, mivel nincs elmozdulás, látható változás, elégséges előrelépés a Fidesz politikájában arra vonatkozóan, hogy meg akarna felelni az olyan demokratikus normáknak, mint a jogállamisági elvek vagy a véleménynyilvánítási szabadság tiszteletben tartása - jelentette ki még szeptemberben Donald Tusk, a pártcsalád elnöke.

(hvg/para)