Ez nem referendum volt Matovičról! Kiértékelte a kormányfő az északi járások letesztelését

2020. október 26. - 13:54 | Belföld

Igor Matovič a maga módján mondott köszönetet az árvai régió és a bártfai járás lakosainak, hogy részt vettek a tömeges Covid-19 tesztelésen, amin összesen mintegy 141 ezer ember egészségi állapotát ellenőrizték.

Ez nem referendum volt Matovičról! Kiértékelte a kormányfő az északi járások letesztelését
Facebook

A kormányfő a Facebook-oldalán hálálkodott az említett régió lakosainak, hogy a sok gyűlölet- és félelemkeltés, a tagadás, a hazugság és egyéb jól csengő "okoskodás" ellenére 140 ezer ember bebizonyította, hogy több esze és felelősségérzete van, mint azoknak, akik politikai síkra terelték a kérdést és a tesztelést úgy fogták fel, mintha az egy a Matovičról szóló referendum lenne.

A miniszterelnök köszöni szépen, hogy a tesztelésen részt vettek nem engedték, hogy lebeszéljék őket a kivizsgálásról és bebizonyították Szlovákiának, hogy fontos az egészségért és az élet védelméért folytatott küzdelem.

Mint ismeretes, az országos Covid-tesztelés kísérleti fázisában a fertőzés által leginkább sújtott régiókban, Árva három járásában (Tvrdošín, Námestovo, Dolný Kubín) és a Bártfai (Bardejov) járásban péntektől vasárnapig tesztelték a lakosságot.

A három nap mérlege: 140.945 tesztelt személy, 5594 fertőzött, ami az összes megvizsgált személy 3,97%-a.

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter tegnap délután jelezte, az országos tesztelés sorsa még bizonytalan, a tervek megváltoztatására, avagy eltörlésére akkor kerülhetne sor, ha nem lenne hozzá elegendő egészségügyi szakember vagy önkéntes.

(para)