Ez nem a szerdahelyi járási tűzoltók napja volt

2019. május 19. - 14:31 | Régió

Csütörtökön Galántán rendezték meg huszonharmadik alkalommal (ebből tizenhétszer ebben a városban) a tűzoltók nagyszombati kerületi sportversenyét, melyen hat járás hivatásos tűzoltói vettek részt – tudtuk meg Júlia Kedrová kerületi tűzoltószóvivőtől.

Ez nem a szerdahelyi járási tűzoltók napja volt
Tűzoltósági felvételek - További fotókért kattints!

Négy versenyszámban mérték össze erejüket a tűzoltók, mégpedig a gyakorlótorony negyedik emeletére való feljutás, 100 méteres akadályfutás, 4x100 méteres stafétafutás, valamint tűztámadás.

A versenyszámok összesítése alapján kiemelkedő teljesítményt mutatva a nagyszombati, a pöstyéni és a senicai tűzoltók szerezték meg az első három helyezést, míg a negyedik helyre szorultak a galántai, az ötödik helyre a skalicai tűzoltók, a dunaszerdahelyiek pedig meglehetősen rossz napot kifogva lettek utolsók.

Az egyéni versenyben is a nagyszombatiak taroltak, mindhárom dobogós helyet megszerezték. Jaroslav Chalány lett az első 37,44 másodperces idővel, 40,92-vel végzett másodikként Peter Baša, míg 45 másodperccel Eduard Glemba ért fel a dobogó harmadik fokára.

A versenyen összesen 51 hivatásos és önkéntes tűzoltó vett részt.

(SzT)