"Ez a politika legalja" - Čaputová reagált a lányát ért támadásra

2021. október 19. - 14:21 | Belföld

A politika legalja, ha a gyermekeit felhasználva támadnak egy politikust. Ezt Zuzana Čaputová államfő jelentette ki, miután Tomáš Taraba független parlamenti képviselő megosztott a közösségi hálón egy fotót a modellkedő lányáról.

"Ez a politika legalja" - Čaputová reagált a lányát ért támadásra
Zuzana Čaputová (Fotó: TASR)

"Taraba képviselő soha nem érdeklődött volna a lányom iránt, ha ennek az egésznek nem lenne köze a tisztségemhez. Életem során nem egyszer szembe kell néznem az emberi gonoszsággal és ostobasággal, de a gyerekeimet hagyják ki ebből"

- üzente az államfő.

A rendőrség az ügyre reagálva felhívta a figyelmet az online térben történő zaklatás veszélyeire. "Egy magas rangú személy úgy döntött, hogy egy fiatalkorú lányt, aki még a 18. életévét sem töltötte be, nyilvános lincselésnek tesz ki. Teljesen mindegy, kinek a lányáról van szó. Szégyentelenül támadnak egy gyereket csupán a kinézete miatt" - foglalt állást a rendőrség, figyelmeztetve: ez az eset az iskolapéldája annak, hogy az interneten tanúsított érzéketlen magatartás a bántalmazás olyan szintjét ütheti meg, amely a legnagyobb emberi tragédiához vezethet.

A köztársasági elnök 17 éves lánya az elmúlt napokban modellként lépett fel a Fashion LIVE 2021 keretében. Taraba megosztotta közösségi oldalán a lányról készült egyik fotót, és a következő szöveget írta fölé:

„A tegnapi naptól tudjuk, hogy új topmodellünk van Szlovákiában”.


Forrás: Tomáš Taraba - Facebok / Polícia Slovenskej Republiky / EVA


TASR/para