Ez volt az oka, hogy nehézkesen indult a ZSSK szereplése a Pozsony–Komárom vonalon

2020. december 17. - 09:07 | Régió

Vasárnaptól a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) biztosítja a vonatközlekedést a Pozsony – Komárom szakaszon, együttműködve az ÖBB osztrák közlekedési társasággal. Az első napot több nehézség is beárnyékolta. Ezt Tomáš Kováč, a ZSSK szóvivője erősítette meg.

Ez volt az oka, hogy nehézkesen indult a ZSSK szereplése a Pozsony–Komárom vonalon
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

„Az első napon előfordultak kisebb nehézségek, melyek két szerelvényt érintettek. Az egyik esetben nem működött megfelelően a kommunikáció a vezérlőkocsi és a vonatatójármű között. A másik esetben megnövekedett a nyomás a fékrendszerben. A mozdonyt mindkét esetben többször is újra kellett indítani. A meghibásodások okait vizsgáljuk” – fejtette ki a TASR hírügynökségnek Kováč.

A problémákra Desana Mertinková, a Železničná revue munkatársa hívta fel a figyelmet. Rámutatott, hogy a még tolerálható, ötperces késéssel csak a vonatok nem egész egyharmada közlekedett vasárnap. „A járatok összesen 430 percet késtek, külön-külön átlagosan nem egész 14 percet. Tíz vonat több mint 14 percet késett. Rekordkéséssel közlekedett a Pozsony – Főállomásról 7:05-kor induló járat. 66 perc alatt kellett volna Dunaszerdahelyre érnie. A menetideje 67 perccel nőtt meg, tehát megkétszereződött” – fejtette ki Mertinková, hozzátéve: a ZSSK kötelessége lenne visszatéríteni az utasok egy részének a menetjegy árának a felét, az ún. szupergarancia keretében.


(TASR)