Ezek a 2021-es lakberendezési trendek

2021. november 25. - 11:33

Az őszi bekuckózást gyakran valamilyen lakáscsinosítgatás vagy -felújítás övezi. Akár nagy volumenű projektről van szó, akár kisebbről, néhány nagyszerű dekorációs elemmel újjávarázsolhatod lakásod hangulatát. Nézzük az idei trendeket!

Ezek a 2021-es lakberendezési trendek

2021 legdivatosabb színei

Idén elmondhatjuk, hogy az év legnépszerűbb színei a meleg, mély és sötét színek lettek. A meleg színek jellemzően a legtöbb otthonban megjelennek, azonban a sötét tónusokkal általában óvatosabbak az emberek.

Azt javasoljuk, hogy lépj ki a komfortzónádból, és próbálj ki sötétebb színű berendezést, falszínt vagy dekorációs elemeket! Kezdj egy egyszerű fekete sötétítőfüggönnyel, vagy egy szép sötétkék vázával, és nézd meg, milyen nagy különbséget tesznek!

Ha igazán a kezedbe vennéd a dolgokat, akár meg is varrhatod saját függönyöd. Szerezz be az idei divatszíneknek megfelelő függöny méterárut, és indulhat a munka!

A másik népszerű kategória a földszínek. A gyömbér, bézs, barna és arany színek elegánsak, egyszerűek, mégis harmóniát sugároznak. Persze nem szükséges egyből csillogó arany tapétát választanod, a lényeg inkább a részletekben rejlik.

Dobd fel a hálószobát vagy a nappalit földszínű díszpárnákkal, vagy öltöztesd át a bútorszöveteket. Egy-egy bézs színű szőnyeg is remekül feldobhatja az egyszínű, unalmas padlót.

Minimalizmus, harmónia

A minimalizmus egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ez a stílus a lehető legkevesebb eszköz használatát és az egyszínű berendezést és dekorálást preferálja.

2021-ben azonban egy izgalmas csavarral megspékelve jön újra divatba. A meleg minimalizmus a színekben hoz valami egészen újat. A mohazöld, terrakotta és az okkersárga színek mind-mind a nyugtató enteriőr hangulatára törekednek.

A természetközeliség is megjelenik leveles motívumok formájában, valamint a szabályos, nyugtató hatású geometriai formák is előtérbe kerülnek. Remekül illenek függönyökhöz, ágytakarókhoz vagy párnákhoz ezek a harmonikus színek és formák, ezért érdemes kipróbálni, milyen hatást eredményeznek.

Népszerű formák

Az idei évben a kerek formák a legnépszerűbbek. A kedves, lekerekített formák bútorok és mintázatok esetében otthonos hangulatot kölcsönöznek bármilyen enteriőrbe.

Az éles vonalak hiányában egy harmonikusabb légkörre számíthatunk, amely melegséget áraszt majd. Különösen jól mutathat egy kerek puff vagy egy pihe-puha, kerek díszpárnákkal dekorált kanapé.

Akár egy kerek szőnyeget is beszerezhetsz kezdésként, ha inkább óvatosan közelítenéd meg a trendek kipróbálását. A lényeg, hogy úgy alkalmazd a népszerű színeket, formákat és stílusokat, hogy azok a személyes ízlésedhez igazodjanak, némi csavarral a változatosság kedvéért.

A Csipke Csodái méteráru webáruház kiváló minőségű és változatos méterárui segítségével akár saját magad is elkészítheted otthoni textildekorációid! Válassz a divatszínek és minták közül, és kezdj bele egy izgalmas DIY projektbe!

(PR-cikk)