Ezekben a községekben ismétlik meg az önkormányzati választásokat, ismert az új időpont

2022. november 24. - 13:18 | Régió

2023. március 25-én ismétlik meg az önkormányzati választásokat abban a 47 községben, ahol október 29-én nem rendeztek választásokat, vagy más okból meg kell ismételni a műveletet.

Ezekben a községekben ismétlik meg az önkormányzati választásokat, ismert az új időpont
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az időpontot Boris Kollár házelnök hirdette ki. A belügyminisztérium már korábban jelezte, hogy megismétlik a választásokat azokon a településeken, ahol ősszel nem rendeztek, szavazategyenlőség született, vagy a jelöltek visszaléptek és nem választották meg a szükséges számú képviselőt.

Polgármestert és képviselőket a következő községekben választanak: Krušovce, Veľké Borové, Ratkovo, Michalková, Brezovec, Harakovce, Pongrácovce, Jakušovce, Dobroslava.

Csak polgármestert választanak a következő községekben: Domadice, Moškovec, Ondrašová, Točnica, Terany, Habura, Nechválova Polianka, Chmiňany, Starina, Šarišské Bohdanovce, Miková.

A többi községben csak képviselőket a választanak, ezek a következők: Studienka, Doľany, Šintava, Prašník, Brodské, Pastuchov, Slatinka nad Bebravou, Rudnianska Lehota, Sebedražie, Čab, Chrabrany, Lužany, Blažovce, Jazernica, Karlová, Žabokreky, Lietavská Svinná-Babkov, Baláže, Poniky, Petrovce, Lukavica, Slatinské Lazy, Nevoľné, Lažany, Hraničné, Čižatice, Hrhov.


TASR/para