Ezeket a neveket adták leggyakrabban a gyerekeknek 2022-ben Szlovákiában

2022. november 30. - 11:57 | Belföld

2022-ben a Sofia és a Jakub nevet adták leggyakrabban az újszülötteknek Szlovákiában – tájékoztatott róla a belügyminisztérium a november végi statisztikákból kiindulva.

Ezeket a neveket adták leggyakrabban a gyerekeknek 2022-ben Szlovákiában
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A tárca szerint a Jakub immár három éve a legnépszerűbb név a fiúk körében, a lányoknál viszont újfent változott a trend. Míg 2020-ban az Ema volt a leggyakoribb név, amit újszülöttnek adtak, addig 2021-ben a Nina végzett az élen, 2022-ben pedig a Sofia.

Idén a Sofia, az Eliška és a Nina nevet adták leggyakrabban az újszülött lányoknak. Az első tízbe kerültek a következő nevek: Ema, Viktória, Natália, Nela, Sára, Mia és Olívia. A további sorrend az első húszban a következő: Diana, Hana, Anna, Tamara, Júlia, Laura, Emma, Karolína, Michaela, Rebeka.

A fiúneveknél az első három helyen a Jakub, a Samuel és az Adam végzett. Az első tízbe a következő nevek fértek be: Michal, Oliver, Filip, Tomáš, Martin, Matej és Richard. A húszas rangsort ezek a nevek zárják: Lukáš, Alex, Matúš, Šimon, Tobias, Ján, Peter, Dávid, Dominik, Patrik.


TASR/para

Címkék: névadás, újszülött