Ezer munkahely létesül az új, egyházkarcsai csarnokban

2021. október 4. - 21:44 | Régió

Az egyházkarcsai ipari parkban ezer új munkahely létesül. A GO ASSET ingatlanfejlesztő átadta az Ingram Micro beruházó új raktárcsarnokát, ez utóbbi az About You online márka logisztikáját biztosítja. "A munkahelyek mintegy 80 százalékát női alkalmazottaknak szánjuk" - közölte Michal Bubán fejlesztési igazgató.

Ezer munkahely létesül az új, egyházkarcsai csarnokban
Fotó: Logcenterr7.com

A LOG CENTER R7 projekt keretében felépült csarnok alapterülete 55 000 négyzetméter, hossza 450 méter, magassága pedig 12,5 méter. Az építmény újrahasznosítható anyagokból készült, a tetőre napkollektorokat szereltek, valamint töltőállomásokat is létesítettek az elektromos járművek számára.

Bubán elmondása szerint a D4-es autópálya újabb szakaszának megnyitása tovább erősíti Dunaszerdahely mint logisztikai centrum pozícióját. Hozzátette: az R7-es befejezése több száz munkahelyet hozhat a régióba, ahonnan a lakosság jelentős hányadának Pozsonyba vagy a környező városokba kell ingáznia a munka után.

Az egyházkarcsai ipari parkban jelenleg olyan cégek székelnek, mint a Schindler, a Wertheim, a Cargo-Partner és a KIK. A GO ASSET Development már belekezdett egy új, 30 000 négyzetméteres csarnok építésébe, amelyet várhatóan 2022 nyarán adnak át.

TASR