Ezért állították elő a rendőrök a ĽSNS parlamenti képviselőjét

2020. november 18. - 14:57 | Belföld

Azért állították elő a keddi (november 17.) tüntetéskor Andrej Medvecký (ĽSNS) parlamenti képviselőt, mert figyelmen kívül hagyta a rendőri felszólítást.

Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter elmondása szerint Medveckýt kihallgatták és szabálysértés miatt indult eljárás ellene.

Mikulec hangsúlyozta, határozottan fognak fellépni azokkal szemben, akik megszegték az előírásokat. Közölte, az ügyben eljárás indult. „Ez felelőtlen, érzéketlen viselkedés másokkal szemben" – mondta azzal kapcsolatban, hogy a képviselők és mások is szájmaszk nélkül érkeztek a tüntetésre. Megjegyezte azonban, hogy nem lehet azonosítani az összes résztvevőt. Emlékeztetett arra is, hogy a szájmaszk viselése az ő felelősségük és az ő érdekük.

A tüntetésen a pirotechnikai eszközök robbanása miatt megsérült egy rendőr. Mikulec közölte, az arcán, a szeméhez közel sérült meg. Orvosi ellátást kapott, jól van. A miniszter annak a fiúnak az esetére is kitért, aki a tüntetésen sérült meg. A miniszter szerint lehetséges, hogy a sérülését jelölőlövedék okozhatta.

Ezrek vonultak kedden az utcára, hogy tiltakozzanak Igor Matovič (OĽANO) kormánya, és az új koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések, a jelenlegi szükséghelyzet és a gyülekezési tilalom ellen.

(TASR)