Ezért járt Dunaszerdahelyen a NAKA: Metamfetamint, marihuánát és készpénzt foglaltak le a rendőrök

2020. november 18. - 18:49 | Régió

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) egységei múlt héten a Csallóközben jártak, drogellenes akciójukat követően öt személy került vizsgálati fogságba.

Ezért járt Dunaszerdahelyen a NAKA: Metamfetamint, marihuánát és készpénzt foglaltak le a rendőrök
A november 11-i letartóztatások helyszíne, a dunaszerdahelyi Komenský utca - A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA nyílik! (Fotók: Paraméter)

Ahogy arról múlt szerdán beszámoltunk, a NAKA a dunaszerdahelyi járási rendőrkapitánysággal együttműködve tartott nagyszabású drogellenes akciót november 11-én.

A rendőrök "Dolná zem" (Alföld) fedőnévvel látták el a bevetést, amely a Dunaszerdahelyi és a Komáromi járás területén zajlott. A razzia olyan gyanúsítottak ellen irányult, akik a rendőrségi nyomozás szerint szervezett csoportként működve huzamosabb ideje foglalkoztak kábítószer-terjesztéssel.

Az országos rendőr-főkapitányság szóvivője, Michal Slivka kérdésünkre közölte, hogy az akció során a NAKA egységei összesen 14 ingatlant, gépkocsit és más helyszínt kutattak át.

A hatóság tájékoztatása szerint nagyobb mennyiségű metamfetamint és marihuánát, valamint a szervezett bűnözői csoport tevékenyégéből származó készpénzt foglaltak le az említett helyszíneken.

"A rendőrségi akció során hét gyanúsított őrizetbe vételére került sor. Az eljárásbeli műveleteket követően a vizsgálótiszt öt személyt vádolt meg szervezett formában elkövetett kábítószeres bűncselekménnyel"

- informálta szerkesztőségünket a rendőrségi szóvivő.

A NAKA vizsgálótisztje javasolta az öt gyanúsított vizsgálati fogságba helyezését, indítványát az illetékes ügyész terjesztette bíróság elé. A bíróság a bűnismétlés fennálló veszélyére hivatkozva indokoltnak találta az indítványt, és az öt gyanúsítottat vizsgálati fogságba helyezte.

"Tekintettel arra, hogy a szervezett csoport által huzamosabb ideje művelt bűnözői tevékenység felderítése még előkészületi eljárásban van, a gyors és sikeres bizonyítás érdekében jelen pillanatban közelebbi információkkal nem tudok szolgálni"

- áll a hivatalos rendőrségi tájékoztatásban.

(db)