Ezért nem vesz részt a Híd a november 17-i megemlékezésen

2016. november 7. - 15:09 | Belföld

„A Híd úgy döntött, felégeti a hidakat“ – jelentette ki Alojz Hlina,a  KDH (Kereszténydemokrata Mozgalom) elnöke azzal kapcsolatban, hogy miért nem szeretné a jobboldal azt, hogy Bugár Béla közéjük tartozzon.

Hosszú éveken keresztül, a pozsonyi SZNF téren tartott november 17-i megemlékezéseken mindig együtt mutatkoztak, most azonban a bársonyos forradalom évfordulójának megünneplése más lesz. A tribünről ezúttal sem fognak hiányozni az SaS, az OĽaNO és a KDH politkusai, ahogy Simon Zsolt és Miroslav Beblavý független képviselők sem. Azonban a Híd politikusai nem lesznek ott.

„A Híd úgy döntött, felégeti a hidakat“. Bugár Béla úgy döntött, átáll a másik oldalra. És azok az emberek nem akarták soha 1989. november 17-et“ – mondta Hlina az Aktuality.sk-nak.

Az, hogy melyik ellenzéki képviselők vesznek részt a megemlékezésen, hétfőn dől el. Csak az biztos, hogy mindegyik ellenzéki párt két embert küld az eseményre.

„Jó dolog, hogy közös akció mellett döntöttünk. Ez egy nagy lépés“ – jelentette ki a kereszténydemokraták vezetője.

A megemlékezéseken helyet biztosítanak a kormánykívüli szektor képviselőinek is.

„Egy jó akciót szeretnék létrehozni. Szlovákia megérdemli ezt “ – tette hozzá mondanivalójához Hlina.

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke elárulta, hogy az SZNF téren említést tesznek azokról az ígéretekről, amiket 27 évvel ezelőtt tettek a pozsonyi SZNF téren és az ország többi pontján. Szerinte talán ezért nem vesz részt a Híd a megemlékezésen. Úgy véli, Bugár Bélának nincs is ehhez erkölcsi joga.

„Bugár Béla erkölcsi bukfencet hajtott végre. Megmutatta, hogy képes fedezni a III. Fico kormány tolvajait. Ezáltal elárulta '89 novemberének eszméjét“ – nyilatkozta az OĽaNO vezetője az Aktuality.sk-nak.

aktuality.sk/para