Ezrek autóznak sztrádamatrica nélkül, és senki nem bírságolja meg őket

"Feketén" autózók ezrei, nulla bírság - ilyen következményeket hozott magával az új, elektronikus sztrádajegy-rendszer, amely eredetileg 100 százalékos hatékonyságot ígért - írja a Hospodárske Noviny napilap.

A Nemzeti Autópálya-társaság (NDS) rendszere múlt pénteken 7000 autóst regisztrált, akik sztrádajegy nélkül autóztak a szlovákiai autópályákon, azonban a bliccelőket egyelőre nincs ki megbüntesse.

A bírságolás a járási hivatalok feladata, de hozzájuk egyelőre semmilyen adat nem érkezett a bliccelő autósokkal kapcsolatban.

Az állami szervek közben úgy dobálják a problémát, mint a forró krumplit. Az autópálya-társaság szóvivője azzal védekezik, hogy a bírságolás nem tartozik a hatáskörükbe, a közlekedésügyi minisztérium pedig azt állítja, hogy a bírságolási rendszerhez egyáltalán nem tud hozzászólni, mert az a járási hivatalok és az autópálya-társaság kompetenciájába tartozik.

Ki és mikor fogja megbüntetni az elektronikussztrádamatrica nélkül közlekedő sofőröket? Hogy ki, arra egyszerű a válasz: a járási hivatalok. Hogy mikor, azt viszont egyelőre senki nem tudja, ugyanis a járási hivatalokkal a mai napig semmilyen szerv vagy hatóság ezügyben nem vette fel a kapcsolatot.

Az új rendszer részleteiről korábban itt írtunk: Januártól végre nem kell a szélvédőre ragasztani a sztrádamatricát

(HN)