Ezrek kérték, hogy hazatérhessenek Szlovákiába – a tömeg fele még külföldön van

2020. március 29. - 14:58 | Belföld

A Szlovák Köztársaság Kül- és Európai Ügyek Minisztériuma 5 459 hazaszállítási kérelmet tart számon, melyet jelenleg külföldön lévő szlovák állampolgárok nyújtottak be. Közülük 2 722 már hazatértek, ebből 803-an individuálisan. Ezt a TA3 televíziós csatorna politikai beszélgető-műsorában mondta el Martin Klus (SaS), a külügyminisztérium államtitkára.

Ezrek kérték, hogy hazatérhessenek Szlovákiába – a tömeg fele még külföldön van
Martin Klus (TASR)

Köszönetet mondott azoknak az államoknak, amelyek segítettek Szlovákia állampolgárainak az országba való visszatérésben. Klus elmondta, a Szlovákiába való visszatérés iránti érdeklődés nagy része az Egyesült Királyságban élő szlovák állampolgároktól származik. Felszólította őket, hogy legyenek türelmesek.

„Azzal nincsen probléma, hogy hogyan szállítsuk haza őket. A gond azzal van, hogy miután hazatérnek, hol helyezzük el a polgárokat”

- fejtette ki az államtitkár.

Megerősítette, hogy e célból a Külügyminisztérium tárgyalásokat folytat a Belügyminisztériummal is annak érdekében, hogy különféle létesítményeket nyisson meg, ahol ezeket az állampolgárokat el lehet szállásolni a kötelező karantén időszakára. Ugyanakkor figyelmeztette az embereket, hogy nem ingajáratot indítanak.

(čas.sk)