Ezt írja a nemzetközi sajtó a Forma-1-es Monacói Nagydíjról

A nemzetközi sajtó elsősorban az ötszörös világbajnok és címvédő Lewis Hamilton (Mercedes) sikeréről, az őt sokáig nagy nyomás alatt tartó holland Max Verstappen (Red Bull) teljesítményéről, valamint a múlt hétfőn 70 évesen elhunyt Niki Laudára való megemlékezésekről írt a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíj másnapján

Ezt írja a nemzetközi sajtó a Forma-1-es Monacói Nagydíjról
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Nagy-Britannia:

The Guardian:

"Lewis Hamilton sisakjának festése megegyezett azzal, amelyet Niki Lauda az 1984-es, harmadik és egyben utolsó világbajnoki győzelmének idején viselt, a brit címvédő pedig úgy győzött Monacóban, ahogyan azt barátja emlékének tiszteletére előzetesen elképzelte.

 

Németország:

Hamburger Abendblatt:

"Lewis Hamilton Niki Lauda emlékére győzött Monacóban. A 66. klasszikus Forma-1-es futam sokáig emlékezetes marad."

Bild:

"Hamilton a barátja emlékének ajánlotta sikerét: +Niki, az én győzelmem a Te győzelmed!+. Monacóban a brit címvédő pályafutása 77. futamgyőzelmét aratta, de még soha nem diadalmaskodott ilyen nehéz szívvel. Hamilton a Monte-Carlóban aratott sikerével emlékezett meg barátjáról és a Mercedes tanácsadójáról, aki 70 évesen, múlt hétfőn hunyt el."

Berliner Morgenpost:

"Hamilton megnyerte élete legkeményebb versenyét. A hét, amely Niki Lauda halálával indult, drámaian is zárult - ezúttal azonban szerencsésen. Lewis Hamilton pályafutása egyik legjobb teljesítményét nyújtva nyerte meg a Monacói Nagydíjat."

 

Olaszország:

La Repubblica:

"A harcos Lewis Hamilton megnyert Monacóban egy olyan versenyt, amely nehezebb volt, mint várta: a pole pozícióból startoló brit világbajnok az elejétől a végéig vezetett a versenyben, de a leintésre szinte teljesen elkoptak a Mercedes gumijai, Max Verstappen pedig hosszú körökön keresztül, egészen a célba érkezésig extrém nyomás alatt tartotta." 

 

Spanyolország:

Marca:

"Lewis Hamiltonnak meg kellett szenvednie azért, hogy pályafutása során harmadszor is megnyerje a Monacói Nagydíjat, ezzel növelje az előnyét a világbajnoki pontversenyben. A rajtja jó volt, de a Mercedes rossz gumiválasztása jelentősen lelassította, azonban nem akadályozta meg abban, hogy karrierje 77. futamgyőzelmét arassa Monte-Carlóban." 

 

Svájc:

Blick:

"Lewis Hamilton lett a keskeny utcák és Monaco királya. Monte-Carlóban mindenütt Laudára emlékeztek! Az összes kis sarokban rá emlékeztek, részvét- és köszönetnyilvánítások voltak mindenhol elhelyezve. És Lauda tulajdonképpen kettős győzelmet ünnepelhetett, hiszen Hamilton és a második helyezett Sebastian Vettel is egy Lauda-sisakot viselt a versenyen. A hétvége legszerencsétlenebb pilótája Charles Leclerc lett: a monacói versenyzőnek második hazai futamát sem sikerült befejeznie. Az időmérőn a Ferrari eltaktikázta magát, Leclerc csak a 15. helyről rajtolhatott, de 20 kört sem tudott megtenni és fel kellett adnia a futamot."

 

Ausztria:

Kurier:

"Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb hercegségbeli versenyén a holland Max Verstappen (Red Bull) másodikként ért ugyan célba, de öt másodperces időbüntetése miatt végül negyedikként zárt Sebastian Vettel (Ferrari) és Valtteri Bottas (Mercedes) mögött. A helyi hős Charles Leclerctől (Ferrari) csak az elején lehetett valami említésre méltót látni: a teljesen elszúrt időmérő után a monacói nagy kockázatot vállalva próbált előre törni a 15. helyről, de ez hamarosan egy ütközéssel, és a verseny feladásával ért véget számára."

(MTI)