Ezt írja a világsajtó a Forma-1-es Egyesült Államok Nagydíjáról

2019. november 4. - 11:36 | Sport

A nemzetközi sajtó a hatodik világbajnoki címét begyűjtő Lewis Hamiltont magasztalja a Forma-1-es Egyesült Államok Nagydíja másnapján.

Ezt írja a világsajtó a Forma-1-es Egyesült Államok Nagydíjáról
Fotó: TASR/AP

Nagy-Britannia:

The Times:

"Hamilton helye megkérdőjelezhetetlen a történelemben. Elfoglalta a helyét a sport nagyjainak sorában, s nem csak a Forma-1-ben. Figyelemreméltó teljesítménye örökre bevésődött a rekordok könyvébe, s még messze nincs vége."

The Guardian:

"Lewis Hamilton már a rajt előtt jelezte, hogy nem vár csodát az Egyesült Államok Nagydíján, ahol hatodik vb-címére hajtott. Isteni beavatkozásra természetesen nem is volt szükség, megszerezte a végső győzelmet, s már csak Michael Schumacher áll előtte eredményesség szempontjából. Hamilton ebben a szezonban bizonyította, hogy semmit nem a szerencsének vagy a véletlennek köszönhet, hanem egy olyan ember, aki felette áll a többi halandónak."

Ausztria:

Kronen Zeitung:

"Lewis Hamilton már csak egy győzelemre a rekorder Michael Schumachertől. A 34 éves angol pilóta vasárnap óta, hatszoros világbajnokként egyedüli második. Hamilton a futamgyőzelmek számát tekintve is megközelítette a hétszeres vb-győztest, már csak nyolc siker hiányzik neki ahhoz, hogy utolérje - a 91-szeres győztes német csúcsa sokáig megközelíthetetlennek tűnt."

Kurier:

"A hatodik vb-cím eléréséhez sem csodára, sem szenzációra nem volt szükség. A 2008-as első sikert és a mostanit egy világ választja el egymástól. Nemcsak dramaturgiailag, hanem Hamilton fellépését illetően is. Soha nem volt olyan magabiztos, mint idén."

Svájc:

Blick:

"Lewis Hamiltonnak összejött a féltucat! A brit Austinban a hatodik vb-címét szerezte 2008, 2014, 2015, 2017 és 2018 után. Ezzel lehagyta az ötszörös győztes Juan-Manuel Fangiót és megközelítette a hétszeres bajnok, rekorder Michael Schumachert. És ami még figyelemreméltó: Hamilton sorozatban 31 futamon szerzett pontot. Ez mutatja, hogy a Mercedes állandóan magas szinten teljesít. Nem csoda, hogy Austinban a szezon kilencedik kettős győzelmét aratták az ezüstnyilak. Micsoda erődemonstráció!"

Spanyolország:

Sport:

"A hét világbajnoki címével vezető Schumacher már láthatja a visszapillantó-tükörben a britet."

Mundo Deportivo:

"Hamiltont az teszi minden idők egyik legjobbjává, hogy mindig többet és többet akar."

(MTI)