Ezúttal sem tértek haza üres kézzel a dunaszerdahelyi erős emberek

2019. június 2. - 10:50 | Sport

Május 19. és 26. között rendezték a magyarországi Tiszakécskén a GPC erőemelő bajnokságot, amelyen az Sk Strongman klub 7 tagja képviseltette magát.

Ezúttal sem tértek haza üres kézzel a dunaszerdahelyi erős emberek
További fotókért kattints a képre!

Kedden, 21-én a csapat női tagja, Földes Katalin kezdte a versenyt a 75 kg-os női kategóriában, amelyen élete második versenyén talán a legerősebb mezőnnyel találkozott, amely Európa-bajnokságon indult. Katalin sikeresen helytállt, és magát túlteljesítve a hetedik helyen végzett.

Ezt követően a csapat ifjúsági tagjai folytatták: Méhes Erik a T3-as +140 kg-os kategóriában, Szabó Erik a T2-es -67,5 kg-os kategóriában, Méry Csaba pedig a T3-as -75 kg-os kategóriában. Mindhárman kihozták magukból a maximumot, így a dobogó legfelső fokára állhattak, hazahozva így három Eb-bajnoki aranyérmet.

Csütörtökön Nagy Mátyás a férfi Open -90 kg-os kategóriában az 5. helyen végzett, míg Tichy Flórian, aki Lég községet is képviseli, ismét nem okozva csalódást első lett és ő is Európa-bajnokként tért haza.

Vasárnap a csapat utolsó tagja, Untermayer Adrián indult holthúzásban a T3-as -82,5 kg-os kategóriában, amelyben második helyen végzett, így ezüsttel tért haza. A csapat így összesen öt érmet szerzett a tornán.

Ezalatt a csapat bothúzó tagjai Rigában versenyeztek az abszolút Európa-bajnokságon, ahol Kitanovics Attila is indult. Attila végül tizenharmadikként végzett úgy, hogy legközelebbi ellenfele 30 kilogrammal több volt nála. Puha Péter viszont felküzdötte magát a dobogóra, így Európa-bajnoki bronzéremmel tért haza.

Néhány napos pihenés után a bothúzók ismét megmérették magukat: ezúttal a magyarországi Battonyán, egy nemzetközi bothúzó kupán, amelyen Kitanovics Attila a -90 kg-os kategóriában lett első, de indult a -105 kg-os kategóriában is, amelyben a második helyet szerezte meg. Puha Peti a nehézsúlyban első helyen végzett.