Ezúttal Somorját és környékét árasztotta el az özönvíz, jégesővel tombolt a vihar, fákat tört ki a szél (FOTÓK, VIDEÓK)

2021. július 18. - 18:55 | Régió

Dunaszerdahelyt és környékét ezúttal elkerülték a heves zivatarok, Somorján és a környező településeken azonban özönvízszerű esőzés volt vasárnap délután.

Ezúttal Somorját és környékét árasztotta el az özönvíz, jégesővel tombolt a vihar, fákat tört ki a szél (FOTÓK, VIDEÓK)
Olvasói felvételek/ Somorja Város Facebook - további fotókért kattints!

A meteorológusok vasárnap is heves zivatarok veszélyére figyelmeztettek, a délutáni órákban a Dunaszerdahelyi járásban másodfokúra módosították a riasztást.

Míg szombaton elsősorban Dunaszerdahelyen és környékén, Hodosban, Kisudvarnokon árasztotta el az utcákat és az udvarokat a hirtelen lezúdult csapadék, vasárnap nagyjából ugyanez várt a Somorján és környékén élőkre.

"A délutáni, heves esőzés kísérte vihar miatt városunkban harmadfokú árvízkészültség lépett életbe, ami visszavonásig tart. Városunk hivatásos és önkéntes tűzoltói már dolgoznak a károk elhárításán, amiben a gombai, csallóközcsütörtöki, nagypakai és galántai tűzoltóktól, valamint a bősi speciális mentők segítik őket. Összesen 20 tűzoltókocsi van jelenleg bevetésen városunk területén"

- tájékoztatott a város vezetősége a közösségi oldalon.

A helyi temető területén faágakat tört le a viharos szél, ezért az visszavonásig zárva marad.

Amint az az olvasói felvételeken is látszik, nagy mennyiségű csapadék zúdult le rövid időn belül, amit jégeső fűszerezett. Olvasóink szerint Rovinkán tojás nagyságú jegek estek az égből.

(parameter)

Címkék: vihar, zivatar, Somorja