Ezzel a kocsival menekültek a szíriaiak Dunaszerdahely felé

2020. február 8. - 09:02 | Régió
Ezzel a kocsival menekültek a szíriaiak Dunaszerdahely felé
Rendőrségi felvételek - további fotókért kattints!

A városi rendőrök arra lettek figyelmesek, hogy egy jármű a menetiránnyal szemben halad. Ezért aztán, megelőzendő a balesetet, a hatóság emberei az állami rendőrökkel egyetemben arra törekedtek, hogy a sofőrt minél hamarabb jobb belátásra bírják - írtuk korábban.

Az osztrák rendszámú Volkswagen Touareggel a 63-as főúton menekültek Dunaszerdahely irányába, ám a város határában lévő üzleti zónánál, a Mercury Market, a Kaufland és a Tesco közti körforgalomban megtörtént a baj. Olyan erővel hajtottak neki az útpadkának, hogy kitört a kocsi kereke, és ez megállásra kényszerítette a menekülőket. Szerencsére nem sérült meg senki.

A rendőrség közlése szerint az autót egy ukrán állampolgárságú férfi vezette, és a kocsiban további hat személy kuksolt: öt szíriai és egy palesztin, 19 és 43 év közti férfiak. A hatos fogat tagjai Szerbiában lettek menekültté nyilvánítva, és Szlovákia területén jogtalanul tartózkodtak. A rendőrség illetékese szerint nem akartak nálunk menekültjogi státuszért folyamodni, inkább Hollandiába vagy Németországba szerettek volna eljutni. Ők hatan megússzák egy kis kitoloncolással, míg az ukrán embercsempészt héttől tíz évig tartó börtönbüntetés fenyegeti.

(parameter)