A Facebooknál azt akarják, hogy munkatársaik androidot használjanak

A Facebook termékfejlesztési igazgatója azt akarja elérni, hogy minden iPhone-os kollégája váltson Androidra, de nem saját érdekükben, hanem a felhasználókért – írja a hvg.hu.

A Facebook a múlt héten már alaposan beleavatkozott alkalmazottai digitális életébe, ugyanis bevezette a 2G keddet, a lassú net után pedig újabb nagy lépésre készülhetnek Mark Zuckerbergék. Chris Cox, a Facebook termékfejlesztési igazgatója az Independent érdeklődésére árulta el, hogy szeretné, ha minden kollégája Androidra váltana az iPhone-ról.

Utóbbi készülék jóval népszerűbb a közösségi oldalnál dolgozók körében, de sokkal több facebookozó használ androidos telefont és tabletet, ezért Cox szerint ahhoz, hogy ezekre a készülékekre jobb alkalmazást fejlesszenek, a mindennapjaik része kell legyen a zöld robotos operációs rendszer.

Nem tudni, hogy kötelezővé teszik-e ezt a lépést, de az sokatmondó, hogy ilyen vezető pozíciót elfoglaló munkatárs nyilatkozta ezt, ráadásul az ötlet sem újkeletű. Három éve is felmerült a téma, amikor a cég épületében poszterekkel bátorították az iPhone-ok lecserélésére az alkalmazottakat.

hvg.hu