A facebookos hazugságokkal komolyabban kell foglalkozni az államfő szerint

2021. december 10. - 11:43 | Belföld

Zuzana Čaputová államfő csütörtökön részt vett a demokráciának szentelt online csúcskonferencián, a demokrácia mellett beszélt az álhírekről is. A TASR hírügynökséget Lukáš Laczko, az elnöki hivatal munkatársa tájékoztatta.

A facebookos hazugságokkal komolyabban kell foglalkozni az államfő szerint
Facebook

Az elnök asszony két panelbeszélgetésbe is bekapcsolódott, amelyeken más vezetőkkel együtt ismertette a demokrácia és a demokratikus intézmények minőségének stabilizálására és javítására vonatkozó elképzeléseit és kötelezettségvállalásait.

Az elnöki hivatal szerint a demokratikus rendszerek gyengüléséről szóló előadások visszatérő témája volt a hoaxok és dezinformációk terjedése a közösségi hálókon. "A nemzetközi közösségnek intenzíven kell foglalkoznia a hibrid fenyegetések elleni küzdelemmel, valamint a közösségi médiának a hazugságok és a dezinformáció terjesztésében játszott szerepével" - hangsúlyozta Čaputová. Szlovákia prioritásai között az igazságszolgáltatás reformját, a korrupció elleni küzdelmet, az üzleti folyamatok átláthatóságát és a média szabadságát említette.

Az elnök asszony bekapcsolódott az amerikai pénzügyminiszter, Janet Yellen által szervezett, a korrupció megelőzéséről és leküzdéséről szóló eszmecserébe is, amelyen a Szlovák Köztársaság által a korrupció elleni küzdelem keretében bevezetett konkrét intézkedéseket ismertette. A Joe Biden amerikai elnök által kezdeményezett csúcskonferencián részt vett Ivan Korčok kül- és európai ügyekért felelős miniszter is.

TASR