Fahíddal és felújított tóparttal gazdagodott a dunaszerdahelyi termálfürdő

2020. július 17. - 19:26 | Régió

A dunaszerdahelyi Thermalpark új fahíddal és felújított tóparttal gazdagodott, melyek ünnepélyes átadására péntek délután került sor.

Fahíddal és felújított tóparttal gazdagodott a dunaszerdahelyi termálfürdő
Fotók: Cséfalvay Á. András- További felvételekért kattints!

Az átadó egy rövid kultúrműsorral vette kezdetét. A jelenlévők Dórák Lara Jázmin és Simovics Dominik országos táncbajnokok latin-amerikai táncbemutatóját csodálhatták meg.

Hájos Zoltán, Dunaszerdahely város polgármestere ünnepi beszédében üdvözölte a megjelenteket, majd elmondta, a part és környéke több éves munka eredménye. Már évekkel ezelőtt megfogalmazódott bennük az ötlet, hogy a Thermalpark területén kialakítsanak egy fürdőzésre alkalmas tópartot, majd többek segítségével, s egy határokon átnyúló EU-s programnak köszönhetően mára megvalósult e tervük.

„Bízunk benne, hogy nemcsak a dunaszerdahelyieknek, de a turistáinknak is örömet szerzünk majd e tóparttal. Reméljük, hogy ezentúl a medence és a természetes víz szerelmesei egyaránt megtalálják nálunk a számukra megfelelő szórakozási, pihenési lehetőséget”

– húzta alá. A polgármester szavaiból kiderült, a tópart mellett található színpadon, a nyári estéket kulturális műsor is színesíti majd.

Az átadón felszólalt Nagyszombat megye alelnöke, Berényi József is, aki gratulált a projektben résztvevőknek a kiváló munkájukhoz. „Remélem, a következő években is eljöhetünk ide valamilyen újdonság, vagy felújítás átadójára” – jegyezte meg.

A közlekedési minisztérium idegenforgalmi részlegének vezérigazgatója, Radúz Dula szintén gratulált a projekt kivitelezőinek, valamint kellemes 2020-as nyarat és sok látogatót kívánt a termálfürdőnek.

Végezetül Somogyi Gábor, a Thermalpark igazgatója szólt néhány szót.

„Nagy öröm számomra, hogy ma át tudjuk adni a fürdőnk legnagyobb, három és fél hektáros „medencéjét”. Úgy hiszem, e terület a jelenlegi helyzetben biztonságos környezetet nyújt majd a fürdőzőinknek, hiszen elegendő területet kínál ahhoz, hogy elkerülhető legyen a zsúfoltság.”

A beszédeket követően Hájos Zoltán polgármester és Somogyi Gábor igazgató átvágták a híd és a tópart hivatalos átadását jelképező szalagot.

Dunaszerdahely és Győr városa az Arrabona EGTC-vel karöltve mintegy két évvel ezelőtt nyújtotta be pályázatát a határon átnyúló együttműködés jegyében. A Cultacross projekt lényege a határ menti térség attraktivitásának növelése természeti és kulturális fejlesztéseken keresztül. A projekt magába foglalta a tó közepén lévő szigetre vezető fahíd, egy kis színpad, valamint egy nézőtér létrehozását, illetve a szükséges tereprendezést.

(SzC)