Fákat döntött ki Szlovákiában az erős szél, a szomszédban több ember halálát okozta

2024. április 1. - 18:53 | Régió

Tombol a szél Szlovákia északi részén, a térség legtöbb járásában ezért elsőfokú riasztást adtak ki, Orava és Liptó régiójában viszont harmadfokú riasztás van érvényben. Lengyelországban már halálos áldozatot is követelt az időjárás.

Fákat döntött ki Szlovákiában az erős szél, a szomszédban több ember halálát okozta
Fotók: Rendőrség (Facebook) - további képekért kattints!

A reggeli óráktól Zsolna megye több pontján is fákat döntött ki, illetve faágakat tört le a szél, amik az útra zuhantak. A tűzoltókat Párnica, Námestovo, Dolný Kubín, Likavka és Fačkov környékére riasztották. A rendőrség ugyancsak óvatosságra szólítja fel az autósokat a megyében.

Pozsony és Nagyszombat megyében, valamint Nyitra megye túlnyomó részén egész nap elsőfokú riasztás van érvényben.

A hegyimentő-szolgálat ugyancsak erős szélre figyelmeztet a 2000 méter tengerszintfeletti magasságban a Magas- és az Alacsony-Tátrában. Éppen ezért nem is tanácsolja a turistáknak, hogy útnak induljanak.

Lengyelországban már emberáldozatokat is követelt az ítéletidő. Zakopane városában egy elhaladó autóra zuhant rá egy fa, megölve a volán mögött ülő 23 éves nőt. Később egy újabb fa dőlt rá egy kilencéves fiúra, akit ugyan hamar kórházba szállítottak, de már nem tudták újraéleszteni. Egy kétéves fiút újra kellett éleszteni, miután megsebesítette egy kidőlő fa. Rabka-Zdroj városában három ember halt meg, köztük egy hatéves kisfiú, miután rájuk zuhant egy fa egy fürdőben.


(tvnoviny.sk/para)