Fákat ültettek a szerdahelyi ecósok

2017. november 20. - 20:17 | Régió

A hétvégén a gardróbvásár mellett megvalósult az I Love ECO Facebook-csoport egy másik akciója, a faültetés is.

Fákat ültettek a szerdahelyi ecósok
Fotók: a szervezők

A civilek által alapított csoport az elmúlt hónapokban már két alkalommal is szervezett szemétszedő akciót a dunaszerdahelyi Pozsonyi út és a Bécsi út közti bekötőút, azaz a régi cukorgyár területének környékére. Mindkét alkalommal, melyekről írtunk is ITT és ITT, sikerült egy rakás hulladékot begyűjteni.

Múlt szombaton egyszerre két rendezvény is zajlott, az egyik egyfajta szekrényürítő a Buena kávéházban, mely során néhányan használt ruháiktól válhattak meg néhány euróért, a másik pedig a faültetés az Újfalu lakótelepen, a Lengyár utca mentén fekvő zöld övezetben.

A kezdeményezők egyike kérdésünkre név nélkül úgy nyilatkozott, hogy legfőképpen az dühíti, hogy a dübörgő építőipar nem igazán gondol arra, hogy zöld övezeteket is létesítsenek a lakosoknak, ezen pedig jó volna változtatni. „Ezért gondoltam, hogy a csoportot felhasználva hozzunk létre ilyet is, és építsük ilyen módon is a közösségi szellemet” – fejtette ki.

Terveznek további hasonló akciókat, állítása szerint már a területet is kinézték e célra. A most kiültetett fákat egyébként a városi Municipal cég gondozza majd, mivel városi területen vannak.

(SzT)