Faképnél hagyta Boris Kollárt, most pedig pártot alapít

A Boris Kollár pártjából távozó Peter Marček pártot alapít.

Faképnél hagyta Boris Kollárt, most pedig pártot alapít
A három távozó közül a jobb oldalon ül Peter Marček (Fotó: TASR)

Marček az Aktualne.sk hírportálnak beszélt szándékairól, melyek szerint már előkészítették a pártalapítást. Mint mondta, kiábrándult a jelenlegi politikából, és azt szeretné, ha az ő pártjában a polgárok döntenének a törvényekről. Kifejtette, hogy a pártja a demokratikus többséget fogja képviselni.

"Tudom, hogy most van itt a legfőbb ideje a pártot bemutatni a választóknak is" - szögezte le Marček, aki saját bevallása szerint azért távozott a Sme rodinából, mert nem értett egyet annak elnökével, Boris Kollárral.

A pártelnök viszont minderre úgy reagált, hogy nem érdeklik a szándékai a pártjából távozó hármas egyikének, aki véleménye szerint nem igazán volt aktív a parlamentben.

"Peter Marček személye engem nem érdekel, éppen ezért nem is kívánom kommentálni a további lépéseit" - jegyezte meg.

Ezzel tovább forgácsolódik az ellenzék. Marček azonban az ellenzékről maga is azt állította, hogy gyakran bolhából csinálnak elefántot és szerencsétlenül viselkednek.

Boris Kollár szerint azonban Marček nem is része az ellenzéknek, mivel nem utasította el a kormányprogramot, és nem is szavazott Robert Kaliňák leváltása mellett.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Marček pártjához csatlakozik-e a Sme rodina másik két távozója, Martina Šimkovičová és Rastislav Holúbek.

(SME/para)