Farkas búcsújára volt kíváncsi szinte mindenki a hétvégén

2017. március 6. - 07:49 | Kultúra

A mozinézők világszerte a Logan - Farkas című filmre voltak kíváncsiak a hétvégén: a film globálisan 237,8 millió dollárt keresett a mozikasszáknál.

Farkas búcsújára volt kíváncsi szinte mindenki a hétvégén
Fotó: AP/TASR

Az X-Men-filmek egyik hőse, Farkas történetét feldolgozó akciófilmre 85,3 millió dollárért váltott jegyet az észak-amerikai közönség. A nemzetközi piacokon pedig 152,5 millió dollár volt a bevétel. A produkciót gyártó 20th Century Fox eddigi filmjei közül ez volt a harmadik legkiemelkedőbb bevételű nemzetközi premier.

A film Hugh Jackman főszereplésével, James Mangold rendezésében készült. A Fox előzetes várakozásait jóval felülmúlta a film premierhétvégi bevétele. A produkció kasszasikeréhez az is hozzájárult, hogy jó kritikákat kapott.

A Logan - Farkas főhőse az X-Men-filmek egyik mutánsa, akiről 2013-ban már bemutattak egy sorozattól különálló filmet, Farkas címmel, amelyet szintén Mangold rendezett. Jackman, aki 2000 óta féltucatnyi X-Men-filmben játszotta el Farkas szerepét, a közelmúltban arról beszélt, hogy a Loganban alakította utoljára.

A Logant 97 millió dolláros költségvetésből forgatták.

Az észak-amerikai kasszasikerlista második helyét az egy hete még a toplista csúcsán debütált Tűnj el! című horror foglalta el 26,1 millió dolláros hétvégi bevételével. A viskó című fantáziafilm 16,1 millió dollárral lett a harmadik. Az első öt közé még a Lego Batman - A film és a John Wick: 2. felvonás című akciófilm került be 11,6 és 4,7 millió dolláros jegyeladással.

A legjobb film Oscar-díját elnyerő Holdfény című alkotás széles körű forgalmazását is most kezdték meg Amerikában. Berry Jenkins drámájára 2,5 millió dollárért fogytak a jegyek.

(MTI)