Farsang a jégen Dunaszerdahelyen

A ProRegio Danubia PT január 29-én (vasárnap) 14:00 órától ismét ingyen korcsolyázásra invitál. Mivel közeleg az alapiskolai beiratkozás, a dunaszerdahelyiek farsang idején immár ötödik alkalommal ezzel a mókás rendezvénnyel népszerűsítik az anyanyelven való tanulást, oktatást.

Farsang a jégen Dunaszerdahelyen

A magyar alapiskolákba beíratott gyerekek száma az elmúlt négy-öt évben stabilizálódott, sőt emelkedik.

Az anyanyelvi oktatás népszerűsítését viszont folytatni szeretnénk, hiszen ez nem elsősorban a közösség, hanem a gyermekek saját érdeke.

Ezt már 400 évvel ezelőtt a nemzetek tanítója, J. A. Komenský is felismerte“ – mondta Nagy József európai parlamenti képviselő (HÍD, EPP), a rendezvény egyik támogatója, aki gyermekeivel minden évben részt vesz a közös korizáson.

A családi délután folyamán lesz arcfestés és jelmezverseny, ahol a legszebb, legötletesebb maszkokat díjjal jutalmazzák és minden versenyző apró ajándékot kap.

A korizás nagyszerű téli sport és hosszú múltja van a városunkban, ezért támogatjuk” - mondta Vangel Ferenc vállakozó, városi önkormányzati képviselő (HÍD).

A jó zenéről Sándor Denisza, Jánoska Tibor és barátaik gondoskodnak. A szervezők farsangi fánkkal, forralt borral és teával várják a korizni vágyókat.

 

(PR-cikk)