Farsangi eszem-iszom Kisfaludon

2020. február 22. - 17:31 | Régió

Már a kultúrház udvarán megcsapták a jóféle illatok a meghívott vacsoravendégeket pénteken a csallóközi kisközségben.

Farsangi eszem-iszom Kisfaludon
Lelkes Vince felvételei (A töbi képért KATT a fotóra!)

A finomabbnál finomabb étkeket – káposztás rétes, mákos pogácsa, tejfölös lepény, siska, fánk, házi pizza, babgulyás, lángos, hideg tál, stb. – a Nyugdíjasok Szövetsége helyi alapszervezetének tagjai készítették és tálalták fel a falu lakosainak.

Angyal Rozália elnök, a község korábbi polgármestere érdeklődésünkre elmondta: sikerült hagyományt teremteniük a farsangi eszem-iszomból, az asszonyok évről évre szívesen kínálják fel főztjüket a nagy nyilvánosságnak, s örömmel nyugtázzák, ha sok a vendég és jól fogy a menü. Mások pedig saját készítésű farsangi és húsvéti díszeket állítanak ki a vacsora idején és “árverezik” azokat a közösség javára.

Az ünnepi összejövetelen Mocsonoky Róbert polgármester is kötényt kötött és kivette részét a sütésből-főzésből. “Rendezvényünknek összetartó ereje van. Kiváló lehetőség, hogy találkozzunk, elbeszélgessünk egymással múltról, jelenről és jövőről. Ilyenkor a falufejlesztési kérdések is terítékre kerülnek, akárcsak a helyi, ill. az országos politika ügyei. Nagyra értékelem a szakacsnők munkáját, és köszönöm a szervezők aktivitásait…” – így az önkormányzati tisztségviselő.

(lel)

Címkék: farsang