Farsangzáró nótadélutánt tartottak Csiliznyáradon

2019. március 3. - 16:16 | Régió

A csiliznyáradi Örökségünk polgári társulás rendezésében harmadik alkalommal került sor a Farsangzáró nótadélutánra a csilizközi településen.

Farsangzáró nótadélutánt tartottak Csiliznyáradon
A legifjabbak is megmutatták tehetségüket (Fotók: a szervezők)

A rendezvénynek hármas küldetése volt: lehetőséget adni a helyi amatőr dalnokoknak, meghívni az országosan ismert, díjazott és sikeres nótaénekeseket, valamint lehetőséget adni a helyi közösségnek a jó hangulatú nótázásra. S ez mind sikerült is.

Greznár Dezső cigányzenekarának csárdásaival, Ladacsi Mónika szép hangjával és Pósa Lajos Dal a dalról versének strófáival kezdődött március első szombatján a nótaest. A csiliznyáradi nótások négy korosztályt képviseltek, mégpedig Vörös Rudika második osztályos tanuló a legkisebbeket, a középiskolás Molnár Máté a kamaszokat, Ladacsi Gita templomi karnagy a középkorosztályt, és Miklós Károly a nyugdíjba vonulókat, akik szebbnél szebb nótákkal álltak ki a nagyszámú közönség elé.


Ladacsi Mónika

A vendégszereplők, akiket joggal nevezhetünk művészeknek, komoly énekesi múlttal, eredményekkel, díjakkal és persze sikerekkel rendelkeznek. Énektudásukat ezen a rendezvényen is megcsillogtatták, hiszen esetenként a közönség nemcsak tapssal kísérte az előadásokat, de velük együtt dalolta a nótákat. A vendégelőadók között fellépett Nagy Noémi, a nemeshodosi A Megmaradásunk polgári társulás oszlopos tagja, a balonyi Vörös Károly, a hidaskürti Jalsovszky Mónika, az izsapi gyökerekkel rendelkező Nagy Attila gímesi énekes, és nem utolsósorban vállalta a fellépést a lévai Gubík Magdi, aki számos díj tulajdonosa, a Nótasztár verseny sikeres résztvevője.

Mellettük az Örökségünk polgári társulás három alapító tagja sem maradt ki a fellépők sorából. Fekete Erzsébet, Ladacsi Mónika és Hetényi Gergő csodaszép nótákkal kápráztatták el a közönséget.

Az est végén a virtuózan játszó zenészek kinek-kinek a fülébe húzták kedvenc nótáját, így az est közös nótázással ért véget.

(vbzs/alsa)

Címkék: Csiliznyárad, nóta