FBI-alkalmazottak adatai kerültek nyilvánosságra

2016. február 9. - 11:52 | Tech

Több ezer, az FBI-nál és az amerikai belbiztonsági minisztériumnál (DH) dolgozó alkalmazott adatait hozták nyilvánosságra hackerek. Állításuk szerint az igazságügyminisztérium rendszerének feltörésével jutottak hozzá az információkhoz – írja az Origo.

Húszezer FBI-alkalmazott elérhetőségét hozta nyilvánosságra egy hackercsoport. A szivárogtatás egy nappal azután történt, hogy az amerikai belbiztonsági minisztérium (DHS) kilencezer alkalmazottjának adatait is ellopták, majd megosztották az interneten.

A hackerek a @DotGovs Twitter-fiókon keresztül tették közzé az adatokat, melyeket állításuk szerint egyenesenaz igazságügyi minisztérium adatbázisából sikerült ellopniuk.

A dolgozók nevét, beosztását, telefonszámát és e-mail címét szerezték meg, de a szóvivő szerint ezeknél érzékenyebb információk (mint például a nemzeti személyazonosító jel) nem kerültek ki.

A hackerek azzal fenyegetőztek Twitteren, hogy addig nem fejezik be a támadásokat, amíg az amerikai kormány meg nem szakítja a kapcsolatot Izraellel.

Origo

Címkék: hackerek