Federer: Akkor hagyom abba, amikor a testem azt mondja

2019. november 20. - 16:08 | Sport

A volt világelső Roger Federer azt mondta, addig folytatja a teniszkarrierjét, amíg azt a teste engedi.

Federer: Akkor hagyom abba, amikor a testem azt mondja
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A 38 éves svájci sztár jelenleg a harmadik a világranglistán Rafael Nadal és Novak Djokovic mögött. Legutóbb tavaly, Ausztráliában nyert Grand Slam-tornát, azóta pedig újabb hét ATP-trófeát gyűjtött be, most 103 tornagyőzelemnél tart, és már "csak" hat sikerre van az amerikai Jimmy Connors rekordjától.

"A visszavonulásom az egészségem függvénye. Jelenleg nem látok okot arra, hogy befejezzem a pályafutásomat"

- fogalmazott a 20-szoros GS-győztes Federer Santiagóban, dél-amerikai bemutatókörútja első állomásán.

"Korábban nem gondoltam volna, hogy még 35-36 éves korom után is játszani fogok, de mégis itt vagyok. Fizikailag jól érzem magam. Nem tudom megjósolni, mikor jön el az ideje annak, hogy abbahagyjam"

- mondta.

"Ahogy az ember idősödik, minden egy kicsit nehezebbé válik. Ezzel egy időben azonban tapasztaltabbá is válsz, és jobban élvezed a pillanatokat. Nem tudom, hogyan fog végződni, csak azt remélem, hogy a folyamat jó lesz és nem nehéz"

- tette hozzá Federer, aki első közös meccsükön, kedden, a chilei fővárosban - 12 800 néző előtt - 6:3, 4:6, 6:4-re legyőzte a német Alexander Zverevet.

A két éljátékos a következő napokban Buenos Airesben, Bogotában, Mexikóvárosban és Quitóban lép pályára bemutató mérkőzésen.

(MTI)

Címkék: Roger Federer