Federer és Nadal nézőrekordot döntött Fokvárosban

2020. február 7. - 21:59 | Sport

Nézőrekordot döntött Roger Federer és Rafael Nadal jótékonysági teniszmérkőzése Fokvárosban.

A sportág két legeredményesebb férfi játékosának összecsapására 48 ezer jegy kelt el pénteken a Fokváros Stadionban, amely a 2010-es labdarúgó-világbajnokság egyik elődöntőjének a helyszíne volt.

A sportág korábbi nézőrekordja Federer és a német Alexander Zverev bemutató mérkőzésén született novemberben Mexikóvárosban, ahol 42 517 szurkoló látogatott ki a világ második legnagyobb bikaviadal-arénájában rendezett összecsapásra.

A fokvárosi gálán - amelynek felvezető páros meccsén Bill Gates milliárdos üzletember is pályára lépett - a két szupersztár találkozóját Federer 6:4, 3:6, 6:3-ra nyerte meg.

A mobil keménypálya borításáról a magyar Rebound Sports nevű cég gondoskodott, a festés Budapesten készült salakszínben - utalva Nadal kedvenc borítására -, majd a játéktér vízi úton került Dél-Afrikába.

A Meccs Afrikáért elnevezésű gálán Federer már hatodszor gyűjtött pénzt a hátrányos helyzetű gyermekek támogatásával foglalkozó alapítványa számára, korábban háromszor Zürich, kétszer pedig az Egyesült Államok volt a helyszín.

(MTI)