Federer: Nem hiszem, hogy szükségem van a teniszre

2022. július 12. - 09:46 | Sport

A szurkolók szerte a világon várják a svájciak 20-szoros Grand Slam-győztes teniszezője, Roger Federer visszatérését, és bár úgy tűnt, esetleg idén, Wimbledonban ez megtörténhet, de nem így lett.

Federer: Nem hiszem, hogy szükségem van a teniszre
Roger Federer (Fotó: TASR/AP)

Federer éppen egy éve, a 2021-es wimbledoni tenisztornán lépett pályára legutóbb, a lengyel Hubert Hurkacztól elszenvedett vereség és néhány műtétét óta pihen.

A legutóbbi hírek arról szólnak, hogy csak a szeptemberi Laver Cupon és/vagy a novemberi, bázeli fedett pályás tornán fog szerepelni, de az is lehet, hogy azokon sem – írja a 24.hu a Algemeen Dagblad holland lapra hivatkozva.

A sportoló a lapnak úgy nyilatkozott, mint egy visszavonulásra felkészült sportoló:

"Imádok győzni, de nagy már nem vagyok versenyképes, akkor jobb, ha abbahagyom. Nem hiszem, hogy szükségem van a teniszre"

– fogalmazott.

„Örülök az apró dolgoknak, például amikor a fiam valamit jól csinál, és amikor a lányom jó jegyekkel érkezik haza. Szeretnék sikeres lenni és maradni, sok energiát belefektetni az üzletbe, de ezt a sporton kívül is meg lehet tenni. Tudom, hogy egy profi karrier nem tarthat örökké, és ez így van rendjén.”

– folytatta.


(via24.hu)