A fegyelmi bizottság ideiglenes szankciókkal sújtja a Slovant és a Spartakot, a rendőrség a nagyszombatiakon hajtja be az intézkedés költségeit

2021. október 22. - 12:02 | Sport

A Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) fegyelmi bizottsága csütörtökön nem hozott végső ítéletet a Spartak Trnava és a Slovan Bratislava szurkolói rendbontásba fulladt bajnoki mérkőzését illetően. Ugyanakkor a két csapatot ideiglenes szankciókkal sújtja.

A fegyelmi bizottság ideiglenes szankciókkal sújtja a Slovant és a Spartakot, a rendőrség a nagyszombatiakon hajtja be az intézkedés költségeit
Fotó: TASR

A Ligás Klubok Uniójának (ÚLK) elnöksége szerdai rendkívüli ülésén 0:3 arányban a Slovan javára kontumálta a mérkőzést, ami vasárnap idő előtt ért véget a pályán összeverekedő szurkolók miatt. A SFZ fegyelmi bizottsága csütörtökön ülésezett, de mivel minden tényezőt részletesen ki akar elemezni, végső döntést nem hozott a két csapat megbüntetését illetően. A két klub képviselőit jövő héten csütörtökön hallgatják meg, és minden bizonnyal akkor határoznak is a büntetésről.

Addig is a két együttes esetében ideiglenes szankciókat fogadtak el:

a döntés megszületéséig a Spartak Trnava nézők nélkül kénytelen lejátszani minden hazai mérkőzését a Fortuna Ligában és a Slovnaft Cupban, de a 15 éven aluli gyerekek ott lehetnek a nézőtéren. A Slovan szurkolói a csapat idegenbeli mérkőzésein nem vehetnek részt a Fortuna Ligában és a Slovnaft Cupban.

A rendőrség időközben kiszámlázta a nagyszombati stadionban végzett bevetés költségeit – a TV Noviny szerint az intézkedésekért valamivel több mint 40 ezer eurót kérnek Spartak Trnavától.


(tvnoviny.sk)