A fegyelmi tanács felfüggesztette Vladimír Sklenkát, aki állítólag Kočnerrel kommunikált a Threemán keresztül 

2019. október 26. - 09:57 | Belföld

A fegyelmi tanács ideiglenesen felfüggesztette Vladimír Sklenkát, a Pozsony I Járásbíróság bíróját – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Veronika Müller, a Bírói Tanács szóvivője.

A fegyelmi tanács felfüggesztette Vladimír Sklenkát, aki állítólag Kočnerrel kommunikált a Threemán keresztül 
Foto: TASR

Sklenka egyike azoknak a bíróknak, akiknek a mobilját korábban lefoglalta a rendőrség.

Lenka Praženková, a Bírói Tanács elnöke csütörtökön indítványozta a fegyelmi eljárás megindítását az említett bíró ellen, és egyben javasolta a felfüggesztését is. Az indoklásban rámutatott: az illető bírónak lett volna lehetősége állást foglalni az ügyben, amely jelentős mértékben aláássa az igazságszolgáltatás hitelességét, de nem tett így. Praženková üdvözölte Monika Jakubová, a fegyelmi tanács elnöke felelős hozzáállását, aki mindjárt másnapra, tűzte ki a zárt tárgyalás időpontját.

Augusztus végén a rendőrség mások mellett a Pozsony I Járásbíróság két bírójának, Vladimír Sklenkának és Miriam Repákovának a mobiltelefonját is lefoglalta. A Marian Kočner és Monika Jankovská volt igazságügyi államtitkár közötti kommunikációban felbukkant egy további bíró, Denisa Cviková neve is, aki állítólag a televíziós váltók ügyében „segédkezett”. A fegyelmi tanács szerdán függesztette fel őt Gál Gábor igazságügy-miniszter javaslatára.

TASR